söndag 17 mars 2013

Första beställningen från iHerb


Jag har länge tänkt beställa från iHerb och för ett par veckor sedan la jag in min första beställning därifrån. Det är så många bloggare som skrivit gott om iHerb och det stora utbudet och de billiga priserna har också lockat. Paketet anlände i fredags, 15 arbetsdagar tog det på sig att komma fram, helt okej tid om man tänker på att det kommer ända från Usa.

Tyvärr så var paketet i riktigt dåligt skick då det kom fram, Deep Steep Refill flaskan med handtvål var tom och innehöll inte en droppe tvål eftersom allt åkt ut i paketet. Därför hade också teet som jag beställt blivit helt förstört eftersom det var marinerat i tvål. De andra produkterna var intakta även om förpackningarna såg riktigt medfarna ut. Jag förstår inte hur posten har lyckats med konsten att få fram paketet i ett så fint skick... Ser ut som det blivit riktigt ordentligt mosat. Känns väldigt surt att behöva betala för en tom tvålflaska och ett totalförstört tepaket, men vad finns det att göra? Har mailat iHerb även om det inte direkt är deras fel.

Har någon annan råkat ut för något liknande? 

torsdag 7 mars 2013

Coconut Dream Natural Deodorant


Coconut Dream Natural Deodorant Strawberry:

Ingredienser: Extra Virgin Kokosolja, Bikarbonat, Ekologiskt Arrowroot Pulver och Ekologisk Jordgubbsolja.

Det här är en deo som doftar otroligt gott, jag skulle kunna tänka mig att ha en parfym i samma doft eftersom jag gillar den så mycket. Doften påminner lite om jordgubbe men jag skulle mera säga att den doftar lite som sockervadd, men jag är å andra sidan väldigt dålig på att beskriva dofter. Hur som helst så doftar den väldigt sött och gott.


Jag svettas väldigt mycket men den här deon har klarat av att hålla mig luktfri hela tiden, konsistensen är fast men den smälter när man för ut den i armhålan. Irriterar inte min hud och man behöver inte vara orolig att den skall blöta ner kläder eftersom den i princip är torr meddetsamma efter att man applicerat den. Kan inte komma på något negativt alls faktiskt att säga om den här deon. Sammanfattningsvis en riktigt bra deo som gör vad den ska!

+ Håller svettlukt borta, doftar gott.
Inget.

Finns att köpas på Body Bazar för 129 kr, ca. 15 €, innehåller 60 ml.

Betyget blir 5/5 möjliga.

måndag 4 mars 2013

Årets största besvikelser 2012

Jag tycker inte att jag stött på lika många dåliga produkter i år om man jämför med ifjol och något katastrofalt bottennapp som varit riktigt kasst på alla punkter tycker jag inte att jag råkat ut för. Men visst har det funnits produkter som jag blivit besviken på, som dessa:


Primavera Anti Blemish Treatment: Funkar inget vidare alls på att mota bort finnar, trevlig gel men känns väldigt effektlös.


Maoli Perfumes Chocolate Kingdom: Väldigt dålig hållbarhet och en doft som var mer kryddig än chokladig var orsakerna till att den här parfymen gjorde mig besviken. 


100% Pure Cocoa Kona Coffee Body Cream: Den här lotionen började dofta riktigt äckligt när man smörjt in den på huden, istället för att dofta av choklad och kaffe uppstod en doft som påminde mig om stark herrparfym. Den lite kletiga konsistensen var inte heller något som jag var särskilt förtjust i.

fredag 1 mars 2013

Miniset med Weledas duschtvålar


Det här setet med minituber av Weledas Duschtvålar (5x20 ml) beställde jag från The Organic Bodycare Shop för en tid sedan. Det är praktiskt att ha minituber om man åker iväg någonstans men också kul att få testa de olika dofterna. Jag har tidigare använt Weledas duschtvålar Citrus och Sea Buckthorn så de andra dofterna var nya för mig.


Citrus doftar typiskt citrusaktigt och Sea Buckthorn doftar gott och sött av apelsin och havtorn. Lavendeldoft är något som jag vanligtvis inte är så förtjust i, men på den här duschtvålen gillade jag den faktiskt. 
Den rosdoftande duschtvålen doftar som namnet säger av ros, rosdoft är inte heller en doft jag vanligtvis brukar tycka om så mycket och det här var nog den doft jag tyckte minst om, även om jag inte hade något emot den. Pomegranate duschtvålen tycker jag har en doft som påminner mig mera om glögg än granatäpple och den doften gillade jag också.


Min favorit av dofterna är fortfarande Sea Buckthorn, men det var kul att få testa alla. Det här setet är perfekt också som present till någon, tycker att förpackningen är riktigt fin och gullig. Det finns också ett liknande set med kroppsoljor om man är intresserad av att testa dem samt ett prova på kit med deras produkter för barn.